آسانسور در جامعه ی امروزی از نیازهای اساسی و ضروری می باشد که انجام بسیاری از کارها وابسته به آن ها می باشد . این وسیله ی پر کاربرد دارای انواع مختلفی می باشد که کاربردهای متفاوتی دارند و برای امور مختلفی به کار برده می شوند و وسیله بسیار مفید برای راحتی بشر در حمل افراد و بار و … به شمار می روند . آسانسور معمولی و آسانسور کارگاهی از جمله ی انواع آسانسور ها می باشند . این دو نوع آسانسور شاید هر دو هم اسم باشند ، ولی در روش کارکرد و ظاهر کاملا متفاوت می باشند .
تعریف انواع آسانسور :
آسانسور معمولی :
آسانسور معمولی وسیله ای برای حمل افراد به طبقات بالا یا پایین می باشد . این نوع از آسانسور ها در آپارتمان ها و برج هایی که پله های زیادی دارند برای سهولت رفت و آمد به طبقات به کار برده می شوند و وجود آن ها بسیار مهم می باشد . نبود آن ها در ساختمان موجب می شود تا افراد مسن و بچه ها و افراد بیمار نتوانند از طبقات بالا درساختمان ها استفاده کنند . این نوع از آسانسور ها در انواع کششی ، وینچی ، مغناطیسی ، هیدرولیک وجود دارند و بسته به نوع سیستم محرکه و شکل کابین و نوع کاربری و ظرفیت و قدرت و سرعت و … با هم متفاوت می باشند .
آسانسور کارگاهی :
آسانسور کارگاهی وسیله هایی مهمی در صنایع مختلف می باشد که جهت سهولت و تسریع در کار ها به کار برده می شوند . این نوع از آسانسور ها برای حمل نفر و بار در محیط های کاری همچون ساختمان سازی ها ، کارگاه ها ، کارخانه ها و معادن و … به کار برده می شوند و در اندازه های متفاوت و مدل های گوناگون تولید می شوند .
حمل بار و مصالح در برج سازی ها و معادن به طبقات بالا و یا به صورت افقی در سطح زمین به وسیله نیرو های انسانی بسیار مشکل می باشد و به همین دلیل از زمان های بسیار گذشته از بالابرها و امروزه از نوع پیشرفته تر آن ها که آسانسور کارگاهی می باشد برای حل این مشکل استفاده می شود . از مهمترین ویژگی آن ها می توان ایمنی ، سرعت و قدرت را نام برد . این نوع از آسانسورها در دو نوع آسانسور کارگاهی ثابت و آسانسور کارگاهی سیار وجود دارند که هر کدام از آن ها نیز دارای انواع مختلفی می باشند .
آسانسور کارگاهی با آسانسور معمولی چه تفاوت هایی دارد؟
آسانسور کارگاهی با آسانسور های معمولی تفاوت های بسیار آشکاری دارند و نوع سیستم بالا کشنده ، تابلو کنترل کننده و اتاقک ها و ایمنی و … در آن ها متفاوت می باشد . در زیر به برخی از مهمترین تفاوت های آن ها اشاره می کنیم .
- آسانسور کارگاهی برای حمل بار و نفر استفاده می شوند اما آسانسور های معمولی فقط برای حمل افراد به کار برده می شوند .
- آسانسور های معمولی در ساختمان ها ، محیط های اداری و تجاری و …. به کار برده می شوند و از نظر زیبایی بسیار اهمیت دارند ، اما در آسانسور کارگاهی ملاک زیبایی نمی باشد و از آن ها در محیط های کاری و پر رفت و آمد استفاده می شود .
- آسانسور کارگاهی به دلیل کاربرد سخت تر و استفاده در محیط های شلوغ تر از تجهیزات ایمنی بیشتری نسبت به آسانسور های معمولی بر خوردار می باشند .
- آسانسور های معمولی فقط به صورت عمودی افراد را جابه جا می کنند در حالی که نوعی از آسانسور های کارگاهی وجود دارند که قادر به حمل به صورت افقی نیز می باشند .
- آسانسور های معمولی برای نصب در ساختمان ها و کاربرد نیاز به حفر چاهک و محیط ثابت دارند ، در حالی که نوعی از آسانسور های کارگاهی که آسانسور کارگاهی سیار نامیده می شوند برای استفاده نیاز به مکان ثابت و حفر چاهک ندارند و همانند خودرو قابلیت جابه جایی و حرکت دارند .
- ایمنی ، سرعت و قدرت در آسانسور های کارگاهی بسیار بیشتر از آسانسور های معمولی می باشد .
- آسانسور معمولی از کابین های در دار تشکیل می شوند در حالی نوع کارگاهی فاقد کابین می باشند .
- آسانسور معمولی به وسیله ی سیم بکسل و موتور جابه جا می شوند در حالی که در آسانسور کارگاهی سیستم های بالا برنده دستی یا برقی می باشند .
- در نوع معمولی آسانسور ها به دلیل کاربرد کابین و انجام تزئینات برای زیبایی داخل کابین و ایجاد چاهک و … هزینه اجرایی نسبت به نوع کارگاهی بیشتر می باشد در حالی که کاربرد نوع کارگاهی گسترده تر می باشد .
- در آسانسور کارگاهی وجود ریل و نرده ضروری نمی باشد و به صورت دستی کنترل می شود ، در حالی که در نوع معمولی وجود ریل و نرده برای حرکت ضروری می باشد و دارای تابلو کنترل می باشند .
- آسانسور های معمولی دارای ظرفیت های محدودی می باشند و در صورت سوار شدن افراد بیش از ظرفیت تعیین شده ، امکان ایجاد خطا و خطر وجود دارد اما در نوع کارگاهی آسانسور ها ، ظرفیت می تواند بسته به نوع آن بسیار زیاد تا حدود بیش از 2 تن و ارتفاع بیش از 500 متر باشد و این امر موجب حمل یک جای بار زیاد و تسریع در عملیات می شود .
- در آسانسور کارگاهی به دلیل پر خطر بودن محیط های کاری و پر رفت آمد بودن آن ، از حفاظی در اطراف آسانسور استفاده می شود تا محدوده ی کابین را مشخص کند و مانع از سقوط افراد شود ، در حالی که در نوع معمولی آسانسور حفاظ به کار برده نمی شود .
- تجهیزات ایمنی به کار برده شده در آسانسور کارگاهی نسبت به آسانسور های معمولی بیشتر می باشد و دلیل آن بیشتر بودن تعداد دفعات کارکرد آن ها و همچنین استفاده در محیط های کاری و شلوغ می باشد .
- در آسانسور های کارگاهی همزمان با ارتفاع سازه قابلیت مونتاژ و افزایش ارتفاع در آسانسور نیز وجود دارد در حالی که در آسانسور های معمولی این امر ممکن نمی باشد .
جهت سفارش بالابر کارگاهی و دریافت اطلاعات بیشتر در ارتباط با بالابر کارگاهی آلیماک با ما در تماس باشید.