آسانسور کارگاهی که با نام بالابر کارگاهی نیز شناخته می شود وسیله ای پر کاربرد در صنعت می باشد که از آن برای جابه جایی مصالح ، بار و افراد در محیط های کاری مختلف از قبیل کارگاه ها ، کارخانه ها ، ساختمان سازی ها ، نمایشگاه های ماشین و … استفاده می شود . آسانسور کارگاهی ثابت از انواع پر کاربرد آسانسور کارگاهی به شمار می رود که وجود آن در بسیاری از کارها ضرروی می باشد و برای استفاده از آن در یک محیط نیاز به حفر چاهک و نصب آن در یک محیط ثابت می باشد و امکان تغییر مکان در هر بار کار با آن ها وجود ندارد.
ویژگی آسانسور کارگاهی ثابت:
آسانسور کارگاهی ثابت دارای ایمنی بسیار بالایی می باشند و تجهیزات ایمنی بسیار زیادی در تولید آن ها به کار برده می شود که در صورت وجود اشکال و عمل نکردن یکی از قطعات ایمنی ، سایر تجهیزات ایمنی به کاربرده شده در آن ها مانع از سقوط آن می شود . از جمله مهمترین ویژگی این نوع از آسانسور کارگاهی قدرت بسیار زیاد آن ها در برابر حمل بارهای سنگین می باشد و این قدرت را می توان با به کار بردن جک های هیدرولیکی قوی در تولید آن ها چندین برابر کرد .
انواع آسانسور کارگاهی ثابت
با توجه به نوع کاربرد و سیستم بالابرندگی دارای انواع آکاردئونی ، زنجیری و ثابت با جک مستقیم می باشد .
آسانسور کارگاهی ثابت آکاردئونی :
در این نوع از آسانسور کارگاهی ثابت افزایش ارتفاع با باز و بسته شدن قیچی های متصل به زیر کابین انجام می شود و نیروی محرک بالا برنده در آن ها با موتور های برقی ، دیزلی و بنزینی تامیین می شود و از طریق جک های هیدرولیک به قیچی ها منتقل می شود .
آسانسور کارگاهی ثابت زنجیری :
این نوع از آسانسور کارگاهی بیشتر به عنوان بالابرنده به کار برده می شوند و با نصب در طبقات ساختمان و یا پشت بام ها بار را با استفاده از قرقره یا موتور الکتریکی به بالا می کشند . ظرفیت آسانسور کارگاهی ثابت زنجیری نسبت به سایر انواع آسانسور کارگاهی ثابت کمتر می باشد و قیمت پایینتری نیز نسبت به آن ها دارند . این آسانسور ها در انواع دستی و برقی وجود دارند که نوع دستی آن ها عملکرد و یا قدرت کمتری نسبت به انواع برقی دارند .
آسانسور کارگاهی ثابت با جک مستقیم :
این نوع از آسانسور کارگاهی ثابت نسبت به سایر انواع آن ها ظرفیت حمل بار بیشتری دارند و نحوه ی عملکرد آن ها مربوط به جک های هیدرولیکی می باشد که در زیر کابین قرار می گیرند . این جک ها وظیفه ی بالا بردن کابین را به طور مستقیم بر عهده دارند و زیاد بودن تعداد جک ها در آن ها موجب افزایش ظرفیت آسانسور می شود و طول جک ها نیز تعیین کننده ی ارتفاع آسانسور کارگاهی ثابت می باشد و در صورتی که نیاز به کاربرد در ارتفاع های بسیار زیاد باشد از جک های چند استیج در تولید آن ها استفاده می شود که قابلیت جمع شوندگی دارند و حجم کمتری اشغال می نمایند . این آسانسور ها در دو نوع جک مستقیم از بغل و جک مستقیم از زیر وجود دارند که این دسته بندی با توجه به محل قرار گیری جک در آن ها انجام می شود .
نحوه انتخاب درست آسانسور کارگاهی ثابت
مسلما هر کار ی با توجه به نیاز و زمان انجام پروژه و همچنین ارتفاع محل و مقدار باری که قرار است جابه جا شود نیاز به آسانسور کارگاهی ثابت متفاوت دارد ، به همین منظور المان هایی در نظر گرفته می شود تا با در نظر گرفتن آن ها خریداران ، آسانسور کارگاهی متناسب با نیاز خود را خریداری نمایند .
- ظرفیت و حداکثر مقدار باری که قرار است آسانسور کارگاهی ثابت حمل نماید .
- سرعت مورد نیاز
- طول و عرض و ارتفاع کابین آسانسور کارگاهی با توجه به محل نصب
- ارتفاع آسانسور کارگاهی
- تعداد موتور های به کار برده شده در آسانسور کارگاهی
- ایمنی و تجهیزات ایمنی به کار برده شده در آن
تجهیزات ایمنی به کار برده شده در آسانسور کارگاهی ثابت
ایمنی در آسانسور کارگاهی ثابت به دلیل حمل بارهای بسیار سنگین و همچنین کاربرد در محیط های پر رفت و آمد و شلوغ از اهمیت فوق العاده زیادی بر خوردار است و همین امر موجب می شود تا قطعات ایمنی بسیار زیادی در قسمت های مختلف آن ها به کار برده شود تا از بروز خطرات و صدمات جانی و مالی ناشی از سقوط جلوگیری شود . برخی از تجهیزات ایمنی به کار برده در این نوع از آسانسور های کارگاهی شامل موارد زیر می باشد :
نرده امگا :
نرده ای در قسمت ورود و خروج آسانسور کارگاهی ثابت می باشد که با باز بسته شدن خودکار در هنگام توقف یا حرکت ، مانع از خروج افراد در عین حرکت یا توقف کامل آسانسور می شود .
حفاظ پیرامون :
این قطعه ضروری محل استقرار آسانسور کارگاهی و محل قرار گیری اتاقک را مشخص می کند و مانع از برخورد با افراد و اجسامی که احتمالا در آن نقطه وجود دارند می شود و از ورود و توقف افراد در آن نقطه جلوگیری می نماید .
لمینت سوئیچ های ایمنی :
قطعاتی که در ابتدا و انتهای مسیر حرکت آسانسور نصب می شوند و مانع از سقوط آسانسور کارگاهی می شوند .
قطعه محدود کننده انتهای مسیر :
از جمله قطعات ضروری که نبود آن ممکن است خسارات جبران ناپذیری به بار بیاورد . این قطعه ی مکانیکی با محدود کردن مسیر حرکت آسانسور و توقف حرکت آن در هنگام بروز مشکلاتی از قبیل خارج شدن از ریل و … مانع از سقوط آسانسور می شوند .
پاراشوت :
سیستمی برای جلوگیری از سقوط می باشد که پس از نصب آسانسور توسط مسئولین و تکنسین های مربوط تست می شود و چگونگی کارکرد آن آموزش داده می شود.
جهت سفارش نصب آسانسور کارگاهی آلیماک با شماره ۰۴۱۳۶۳۰۷۶۲۶ تماس داشته باشید.